Gods triomftocht

Lezen: 2 Korintiërs 2:14-16
God zij gedankt dat hij ons, die één zijn met Christus, in zijn triomftocht meevoert. (vers 14)

Een triomftocht kennen de meesten van ons alleen van sportoverwinningen. De voetballers worden op een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam gevaren, en overal aan de kant staan supporters te juichen, of de schaatser mag een rondje maken op een arrenslee met Friese paarden ervoor om te genieten van de bewondering van het publiek.
Af en toe nemen sporters ook hun kind mee bij een triomftocht. Een bijzonder ontroerend voorbeeld daarvan vind ik bij Team Hoyt. Zoon Rick Hoyt houdt heel veel van sport, maar kon door zijn ernstige lichamelijke handicap nooit meedoen met sportwedstrijden – totdat zijn vader hem begon mee te nemen. Als passagier op een speciale fiets, in een bootje of in een rolstoel doet Rick nu mee met marathons en triatlons. Als het publiek voor Team Hoyt juicht, geniet hij. Hij doet niet mee in eigen kracht, maar dankzij zijn vader. En hij vindt het fantastisch!*
Is dat niet precies hoe het bij ons is? Gedragen door onze hemelse Vader worden we meegevoerd in zijn triomftocht. Dat brengt eer aan God, de Overwinnaar: ‘Wij zijn de wierook die Christus brandt voor God’, lezen we in vers 15. Wij mogen genieten, en God krijgt de eer. Zo wordt Gods glorie voor iedereen zichtbaar. Sommigen zullen ervoor kiezen om die glorie te negeren of af te wijzen, maar voor wie zich ook laat meevoeren, is de triomftocht één groot feest.

God, dank U dat U ons meevoert in uw triomftocht. Laat uw naam geheiligd worden door Jezus Christus, uw Zoon en onze Heer.

*Voor wie bekend is met YouTube is het filmpje Team Hoyt – My Redeemer Lives zeer de moeite waard.

Share

Laat een reactie achter